17/04/2024

RO Financiar

Despre economie si nu numai!

Porti culisante sau porti batante? Care sunt cele mai potrivite pentru automatizare?

Automatizarea portilor a devenit o solutie tot mai populara pentru proprietarii de case care doresc sa adauge un plus de confort si siguranta locuintei lor. Indiferent daca ai o vila impunatoare sau o casa modesta, automatizarea portii de intrare poate fi o investitie excelenta. Daca te-ai hotarat sa automatizezi portile, una dintre primele provocari pe care le ai este alegerea intre portile culisante si cele batante.

Porti Culisante

Portile culisante sunt solutii moderne si elegante. Acestea se deschid paralel cu gardul, alunecand lin pe sine, fara a ocupa spatiu inutil. Daca esti preocupat de aspectul estetic al proprietatii tale sau daca nu vrei sa pierzi din suprafata curtii in momentul in care se deschide poarta, portile culisante pot fi o alegere excelenta.

Automatizarea acestor porti este simpla adauga un nivel excelent de confort iar kit-urile de automatizare sunt relativ ieftine.

Porti batante

Pe de alta parte, portile batante sunt solutia clasica si pot avea avantajul unei varietati uriase de modele. Acestea se deschid in afara sau inauntru, pe o balama, avand o functionare cat se poate de simpla.

Automatizarea portilor batante nu este la fel de comuna ca cea a portilor culisante, fiind ceva mai dificila si automat mai costisitoare, dar este posibila. Aceasta optiune poate necesita mai multa atentie la instalare, motiv pentru care este indicat sa apelezi la un instalator profesionist.

Cum poti decide care dintre aceste doua tipuri de porti este mai potrivit pentru automatizare? Tii cont de urmatorii factori:

Spatiu de deschidere. Verifica spatiul disponibil pentru poarta ta. Portile culisante ocupa mai putin spatiu, in timp ce portile batante necesita un spatiu mare pentru deschidere.

Aspect. Vrei sa pastrezi un aspect modern sau clasic? Portile culisante sunt, in general, minimaliste, potrivite pentru proprietatile moderne. Portile batante, in schimb, sunt mult mai potrivite in cadrul proprietatilor clasice.

Buget. Portile batante automate pot fi mai costisitoare din cauza complexitatii instalarii lor. Inainte de a lua o decizie, cauta preturi. Poti gasi cateva optiuni de automatizare porti (atat culisante cat si batante) pe eporti.ro.

Siguranta si securitate.Ambele tipuri de porti pot fi echipate cu sisteme de siguranta, dar portile batante pot oferi un nivel suplimentar de securitate datorita greutatii lor.

Mentenanta. Tine cont de necesitatea de mentenanta. Portile culisante necesita mai putina ingrijire in comparatie cu cele batante, care pot avea nevoie de mai multe  ajustari periodice.

Cumperi porti noi sau alegi sa le automatizezi pe cele existente?

Daca ai porti intr-o stare foarte buna de functionare, fara defecte structurale, le poti pastra. Exista kit-uri de automatizare care se pot instala pe orice tip de poarta. Daca ai porti vechi, care nu se inchid perfect si au o uzura vizibila, cel mai bine este sa cumperi altele. Costul este considerabil mai mare, insa investitia este pe termen lung.