27/09/2023

RO Financiar

Despre economie si nu numai!

Câteva idei de terase din care te poți inspira pentru casa ta sau pentru propria afacere

Dacă ești în căutare de idei de terase pentru casa ta sau pentru proiectele tale de design vei avea ocazia să descoperi câteva exemple inspiraționale în rândurile următoare, idei care îți vor aprinde cu siguranță creativitatea și te vor ajuta să creezi spațiul perfect atât pentru familia ta cât și pentru viitorii tăi clienți. 

Iată cele mai interesante idei pentru a transforma terasa într-un loc de vis!

1. Terase cu închidere glisantă sau sticlă

Dacă ești în căutarea versatilității și a funcționalității, terasele cu închidere glisantă sunt o opțiune excelentă. Găsești astfel de modele pe valedo.ro la o calitate excelentă. Aceste structuri unice de terase închise cu termopan glisant îți permit să creezi un spațiu în aer liber în timpul zilelor însorite și să îl transformi cu ușurință într-o zonă închisă atunci când vremea se răcește considerabil. Cu un astfel de sistem poți controla fără efort cantitatea de lumină naturală și chiar cea de ventilație, ceea ce îl face perfect pentru orice anotimp.

2. Terase cu zonă de luat masa și zonă de lounge

De ce să te mulțumești cu o singură funcție, când le poți avea pe toate? Creează un spațiu versatil pe terasă, încorporând atât o zonă de luat masa, cât și o zonă de lounge. În acest fel, oaspeții sau clienții tăi se pot bucura de mese într-un cadru confortabil și se pot relaxa apoi într-un spațiu intim de lounge. Cu mobilierul și decorul potrivit, poți crea o tranziție fără probleme între cele două zone, obținând un spațiu unic și primitor.

3. Terase cu pergolă din lemn

Adaugă o notă de eleganță și farmec terasei tale sau a clienților tăi încorporând în structura ei o pergolă din lemn. Nu numai că oferă umbră și protecție împotriva factorilor nocivi ale razelor de soare, dar adaugă, de asemenea, un element elegant și sofisticat spațiului tău în aer liber. Poți împodobi pergola cu lumini de basm, plante agățate sau chiar viță de vie pentru a crea o atmosferă caldă și încântătoare.

4. Terase integrate în casă, în loc de prispă

 Dacă dorești să maximizezi spațiul în aer liber, ia în considerare integrarea terasei direct în casă, în locul prispei/verandei. Acest design permite o tranziție fără probleme între viața interioară și cea în aer liber, creând un flux armonios pentru întreaga proprietate. Cu uși glisante mari din sticlă sau panouri pliante, îți poți deschide spațiul de locuit spre terasă, estompând granițele dintre cele două zone.

5. Terase cu acoperiș din pânză albă cu iz de epocă

Creează o atmosferă de vis și romantică cu terase cu acoperiș din pânză albă de epocă. Aceste structuri clasice oferă umbră și protecție împotriva soarelui, adăugând în același timp o notă de eleganță spațiului tău în aer liber. Asortează-l cu mobilier și accesorii de inspirație vintage pentru a completa aspectul atemporal.

6. Terase cu mobilier din paleți și baloți de fân

Pentru cei care caută o atmosferă rustică și relaxată, terasele cu mobilier creat din paleți și baloți de fân sunt alegerea corectă. Adaugă niște perne confortabile, pături și lumini drăguțe pentru a crea o ambianță relaxantă și primitoare.

Cu aceste idei de terase, vei putea crea mult mai ușor un spațiu în aer liber unic și captivant, care îți va uimi oaspeții sau clienții. Așa că dă-i drumul și lasă-ți creativitatea să se înalțe pe măsură ce proiectezi terasa perfectă pentru afacerea sau pentru proiectul tău de amenajare. Spor!

sursa foto: pexels.com