20/07/2024

RO Financiar

Despre economie si nu numai!

Vrei să îți renovezi casa? Uite 5 reguli de care să ții cont!

Orice renovare trebuie gândită și planificată din timp, fiind un proiect dificil și costisitor. Dacă vrei să depui efort, timp și bani pentru a avea casa perfectă pentru tine, atunci trebuie să fii înarmat cu răbdare, să te documentezi și să nu uiți de cele 5 reguli esențiale pentru renovări. Vrei să descoperi care sunt acestea?

Iată 5 lucruri de care trebuie să ții cont atunci când renovezi casa!

1. Iluminatul

Ia în considerare iluminatul din fiecare cameră și cum poate fi îmbunătățit pentru o mai bună ambianță și funcționalitate a spațiului. Dacă nu te pricepi, există multe articole despre idei de iluminare pentru living, la homelux.ro existând toate variantele de corpuri de iluminat de care ai putea avea nevoie. Lămpile fixate în perete sunt de evitat, având un aspect demodat.

2. Podelele

Podelele sunt o investiție esențială în orice renovare. Cel mai indicat este să alegi materiale care sunt durabile, ușor de curățat și care se potrivesc cu stilul tău de viață. Ia în considerare și covoarele pe care le vei alege, atât din punct de vedere al materialului, cât și al dimensiunii, întrucât schimbă întreaga atmosferă. Covoarele pot adăuga căldură și confort unei încăperi, așa că poți opta pentru covoare moderne de la Homelux care să întregească spațiul casei tale. Un alt lucru de luat în considerare atunci când alegi un covor este cât de ușor va fi de întreținut.

3. Schema de culori

Un factor care schimbă în întregime aspectul casei este dat de culorile folosite. Alege o schemă de culori care să îți reflecte stilul personal și să creeze un aspect coerent în toată casa. Fluiditatea este cea mai importantă, întrucât ideea de a avea o paletă de culori diferită în fiecare cameră este extrem de demodată și încarcă prea mult spațiul. Cel mai indicat ar fi să alegi 3 culori de bază și una de accent, variind nuanțele acestora. Astfel, vei obține un efect modern de casă primitoare!

4. Ajutor profesional

Ia în considerare angajarea unor designeri sau arhitecți profesioniști pentru a te ajuta în procesul de renovare. Specialiștii știu cel mai bine cum să creeze echilibrul de care ai nevoie în casa ta, ținând cont numai și numai de gusturile și preferințele tale.

5.    Dispunerea spațiului

Perspectiva asupra spațiului diferă de la un om la altul, însă alegerile pe care le iei pot afecta major percepția unei camere. Dacă nu știi cum să ajungi la un design interior plăcut, camera poate părea mult mai mică și mai înghesuită decât în realitate. Profită de spațiu, utilizează-l atât pe verticală, cât și pe orizontală.

Dacă ai ales să îți renovezi casa, ai pornit într-o călătorie frumoasă, dar dificilă. Nu îți pierde răbdarea, fii pregătit pentru provocări și schimbări de situație, iar dacă ții cont de sfaturile de mai sus, rezultatul va fi, cu siguranță, unul pe placul tău.

Sursa foto: pexels.com