18/04/2024

RO Financiar

Despre economie si nu numai!

imagine cu un apartament de vanzare din zona pipera

7 informatii financiare importante despre piata imobiliara din Bucuresti

La cererea cititorilor nostri, am efectuat un research cu privire la date finnaciare in ceeace priveste piata imobiliara din Bucuresti, Romania. Mai jos gasesti o serie de informatii financiare despre piata imobiliara din Bucuresti:

Preturile imobiliarelor din Bucuresti au avut o crestere semnificativa in ultimii ani. Potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica, in luna ianuarie 2023, pretul mediu pentru un apartament in Bucuresti era de aproximativ 1.100 euro pe metru patrat. Acesta reprezinta o crestere semnificativa comparativ cu anul precedent.

Mai exact, in luna ianuarie 2023, pretul mediu pentru un apartament in Bucuresti era de aproximativ 1.100 euro pe metru patrat.

Aceasta crestere semnificativa a preturilor imobiliarelor din Bucuresti este determinata de mai multi factori. Unul dintre cei mai importanti factori este cresterea cererii de locuinte, mai ales in zonele centrale ale orasului. De asemenea, dezvoltarea unor noi cartiere rezidentiale si comerciale a dus la o crestere semnificativa a ofertei de locuinte noi si moderne, ceea ce a determinat o crestere a preturilor.

De asemenea, un alt factor important care a influentat cresterea preturilor imobiliarelor din Bucuresti este evolutia economiei romanesti. Cresterea economica a dus la o crestere a puterii de cumparare a populatiei si, implicit, la o crestere a cererii de locuinte. In plus, in ultimii ani, au fost introduse unele masuri fiscale care au stimulat piata imobiliara, cum ar fi reducerea TVA-ului pentru achizitionarea de locuinte noi sau acordarea de credite ipotecare cu dobanzi reduse.

Potrivit rapoartelor imobiliare, in timpul pandemiei COVID-19, cererea de locuinte in zonele verzi a crescut semnificativ. Acest lucru poate fi atribuit faptului ca oamenii au inceput sa acorde o atentie mai mare calitatii vietii si sigurantei personale.

In 2023, Bucurestiul s-a clasat pe locul 20 in topul celor mai scumpe orase din lume in care sa-ti cumperi o locuinta, conform datelor publicate de Global Property Guide. Aceasta clasificare a fost determinata de cresterea semnificativa a preturilor imobiliarelor.

Pe langa pretul apartamentelor, costul chiriilor din Bucuresti a crescut, in special pentru proprietatile situate in zonele centrale ale orasului. Potrivit datelor publicate de imobiliare.ro, in ianuarie 2023, chiriile medii pentru un apartament cu doua camere din centrul Bucurestiului erau de aproximativ 600-700 euro pe luna.

Piata imobiliara din Bucuresti a fost influentata si de cresterea numarului de proiecte imobiliare, precum si de dezvoltarea unor noi cartiere rezidentiale si comerciale. Acest lucru a dus la o crestere semnificativa a ofertei de locuinte noi si moderne. Afla mai multe despre preturile apartamentelor si caselor din Bucuresti accesand siteul agentiei imobiliare https://www.bucharestrealestate.ro/.

In ceea ce priveste tendintele viitoare ale pietei imobiliare din Bucuresti, se preconizeaza ca preturile vor continua sa creasca, in special in zonele centrale si in apropierea statiilor de metrou. Cu toate acestea, este posibil ca in perioada urmatoare sa fie inregistrata o incetinire a ritmului de crestere a preturilor.