25/09/2023

RO Financiar

Despre economie si nu numai!

Eficiență energetică și ferestrele cu pachete de sticla tripla: ce trebuie să știți

Eficiența energetică devine un aspect din ce în ce mai important pentru proprietarii de case. Odată cu creșterea costurilor la energie și o conștientizare tot mai mare a impactului caselor noastre asupra mediului, este crucial să găsim modalități de a reduce consumul de energie și de a scădea amprenta noastră de carbon. O soluție este instalarea geamurilor cu geam triplu. În acest articol, vom explora modul in care economisim energia prin ferestrele de tip tripan și vom prezenta câteva lucruri importante bine de știut înainte de a face trecerea către acest tip de tamplarie.

  • Cum funcționează geamurile cu pacheta de sticla tripla?

Ferestrele cu pachete de sticla tripla funcționează prin încorporarea a trei panouri de sticlă, cu două straturi de gaz izolator între ele. Această construcție creează un strat suplimentar de izolație, care ajută la reducerea pierderilor de căldură și la minimizarea cantității de energie necesară pentru încălzirea sau răcirea casei. Cele trei panouri de sticlă ajută, de asemenea, la reducerea poluării fonice, făcând orice locuința un loc mai confortabil și mai liniștit.

  • In ce fel te ajuta de ferestrele cu sticlă tripan?

Unul dintre avantajele principale ale ferestrelor cu sticla tripla este capacitatea acestora de a economisi energie. Stratul suplimentar de izolație oferit de geamul extra de sticlă (sa ne amintim ca pana de curand norma implica doar doua foi de sticla) și gazul izolant ajută la prevenirea pierderilor de căldură prin fereastră. Aceasta înseamnă ca și casa ta va rămâne mai caldă iarna și mai răcoroasă vara, reducând nevoia de încălzire și de aer condiționat. La rândul său, acest lucru duce la o reducere a consumului de energie, ducând la facturi mai mici la energie și la o amprentă de carbon mai mică.

Ferestrele cu geam triplu pot, de asemenea, îmbunătăți eficiența energetică generală a casei tale. Prin reducerea cantității de energie necesară pentru încălzirea sau răcirea casei, vă puteți face casa mai durabilă și vă puteți reduce impactul asupra mediului. În plus, geamurile cu sticla tripla pot ajuta la reducerea dimensionarii și costului sistemelor de încălzire și răcire, scăzând și mai mult facturile la energie.

Adăugarea unei foi suplimentare de sticlă poate ajuta la îmbunătățirea siguranței casei – prin crearea încă unei bariere împotriva intruziunii. Când vine vorba de spargeri, un potențial intrus va fi mai descurajat dacă trebui să spargă un strat suplimentar de sticlă, mai ales daca este speciala anti-efractie.

Ferestrele cu sticla tripla sunt, de asemenea, mai durabile și mai rezistente la intemperii și la vântul puternic. Drept recunoaștere a acestei performanțe superioare, acestea sunt acum instalate în case din zonele predispuse la uragane, ca măsură suplimentară de securitate.

Vezi geamuri termopan pe care te poți baza, aici!

Cum ramane cu problema condensului? Moleculele de apă se apropie unele de altele atunci când intră în contact cu o suprafață mai rece. Acest lucru creează picături de apă sau condens – poate să apară în interiorul ferestrelor cu un singur geam atunci când aerul mai cald și umed din interiorul unei case intră în contact cu suprafața răcită a ferestrei, care nu este foarte bine izolată de temperaturile exterioare mai reci.

Ferestrele cu sticla tripla oferă o linie puternică de apărare împotriva acestui fenomen, deoarece izolația îmbunătățită oferită de panourile multiple de sticlă nu permite suprafeței interioare a ferestrei să fie suficient de rece pentru a permite formarea condensului în interior.

Condensul continuu în interiorul ferestrelor are ca rezultat un mucegai inestetic si daunator. Construcția ferestrelor cu sticle multiple include, de obicei, un agent de uscare sau un desicant, găsit în golurile dintre geamurile de sticlă. Aceasta absoarbe orice exces de umiditate din camerele de aer și elimină condensul la contact.

Sursa foto: ferestrehelios.ro