26/09/2023

RO Financiar

Despre economie si nu numai!

Tips&tricks: Tot ce trebuie să știi despre un centru de ingrijire pentru batrani cu Alzheimer

Timpul devine din ce în ce mai neiertător cu părinții și bunicii, pe măsură ce anii trec, iar dacă ai în familie pe cineva care suferă de o boală neurodegenerativă, recomandat este să iei măsuri în acest sens.

De exemplu, poți căuta un centru de ingrijire batrani cu Alzheimer, unde să internezi seniorii pentru binele lor. Alzheimer-ul este din ce în ce mai comun și, din păcate, nesupravegheat, poate conduce la situații extrem de nefericite. De aceea, descoperă din rândurile ce urmează principalele aspecte pe care să le iei în considerare, înainte de a lua o hotărâre!

Când să apelezi la un centru de ingrijire batrani cu Alzheimer?

Primul lucru în privința căruia cu siguranță ai îndoieli este referitor la momentul în care este recomandat să apelezi la serviciile unui azil de bătrâni. Chiar dacă deseori este ușor să pui pe seama vârstei pierderile temporare de memorie, stările de confuzie, dar și amețelile celor dragi, trebuie să ai în vedere faptul că acestea sunt semne ale apariției Alzheimer-ului, o boală neurodegenerativă care se dezvoltă cu precădere la persoanele în vârstă. Mergi de îndată cu cei dragi la un medic de specialitate, pentru ca acesta stabilească diagnosticul.

Alegi o variantă sigură pentru cei pe care îi iubești

Întrucât probabil nu ai suficient timp liber și nici pregătirea profesională adecvată pentru a te ocupa de o persoană care suferă de Alzheimer, internarea acesteia într-un cămin de bătrâni reprezintă o soluție practică spre care te poți orienta. Astfel, seniorii beneficiază de asistență de specialitate 24/24, în comparație cu situația în care ar locui singuri, iar riscurile ar fi destul de mari. S

Azilul de bătrâni reprezintă un mediu sigur pentru cei ce suferă de Alzheimer: aici nu se pot pierde și nici nu se pot răni, întrucât sunt monitorizați de un personal calificat, cu experiență în ceea ce privește manifestarea bolii neurodegenerative.

Socializarea, un factor important

Un alt detaliu esențial, pe care să îl iei în calcul este acela că stând singuri, mintea seniorilor se degradează mult mai repede. În schimbă, dacă au aproape persoane de vârste apropiate, cu care pot socializa sau cu care pot experimenta diferite activități interesante, viața seniorilor devine mult mai senină. Lucrarea minții este extrem de importantă: ea trebuie stimulată, astfel încât să nu aibă timp pentru a se degrada.

Servicii medicale

Din punct de vedere medical, seniorii au parte inclusiv de acces la servicii medicale esențiale stării lor de sănătate atunci când locuiesc într-un azil. De exemplu, părinții sunt consultați periodic de un medic de familie, de un diabetolog, dar și de un fizioterapeut. În același timp, un nutriționist bun lucrează îndeaproape cu bucătarul, pentru a se asigura că mesele pe care vârstnicii le primesc sunt bogate în nutrienții sănătoși.

Îi poți vizita pe cei dragi în mod constant

Recomandat este ca atunci când îi internezi pe cei dragi într-un cămin de bătrâni, să îi vizitezi cât de des poți. Astfel, părinții și bunicii se simt mai aproape de casă și se vor bucura de fiecare secundă petrecută cu tine. În restul timpului puteți comunica oricând doriți la telefon ori prin intermediul aplicațiilor cu video disponibil.

Accesează Batranetifericite.rode pe orice dispozitiv conectat la Internet și vei găsi aici inclusiv detalii despre pachetele spre care te poți orienta. Acest camin batrani preturi bune este disponibil inclusiv pentru vizionări, dacă vrei să vii la fața locului înainte de a lua o decizie.

Date de contact:

Email: contact@batranetifericite.ro

Telefon: 0722 624 264