20/07/2024

RO Financiar

Despre economie si nu numai!

Sfaturi practice: la ce să fii atent când alegi un cos de fum ceramic?

Locuiești la casă? Află că este important să te îngrijești personal de felul în care îți încălzești locuința în sezonul rece, pentru a avea parte de confortul termic optim pentru întreaga familie.

În cazul în care îți dorești să faci o schimbare la nivelul sistemului de încălzire, începe prin a găsi cel mai bun cos fum ceramic: https://cosurifum.ro/categorie-produs/cosuri-de-fum-ceramice/! Datorită acestuia ai certitudinea că noxele sunt eliminate eficient spre exterior. Acest accesoriu joacă un rol esențial în cadrul sistemului de care beneficiezi și trebuie să îl alegi cu multă grijă!

Care este rolul unui cos fum ceramic?

Te întrebi de ce ai nevoie de un cos fum ceramic? Pune în balanță următoarele aspecte:

  • coșul de fum, indiferent de materialul din care este realizat, are rolul de extrage fumul produs în urma arderii și de a-l redirecționa către exterior în mod eficient;
  • îți asigură un mediu curat, în care să locuiești și unde să nu îți faci griji în privința noxelor;
  • acționează ca un liant între interior și exterior.

Cum determini înălțimea optimă a unui coș de fum?

Înălțimea coșului de fum este un aspect extrem de important, pe care îți recomand să îl pui în balanță atunci când vrei să faci o investiție. De ce? Coșul de fum în care investești trebuie să fie suficient de înalt, încât să ajungă ușor în exterior.  De preferat este să ceri ajutorul unor experți în domeniu, care sosesc la fața locului, pentru a face măsurătorile de rigoare.

Nu ai nevoie de izolație pentru coșul de fum ceramic

Spre deosebire de alte tipuri de coșuri de fum de pe piață, pentru modelul ceramic nu ai nevoie de o izolație. De ce? El este deja triplu stratificat și are o tubulatură excelentă, rezistând astfel extrem de bine la acizii produși în timpul arderii.

Despre coșul ceramic mai trebuie să știi că nu poate fi impactat negativ de condensul coroziv, păstrându-și astfel proprietățile foarte bine pentru o perioadă îndelungată.

Chiar dacă nu are izolație, coșul de fum ceramic previne dezvoltarea unui miros neplăcut în locuința ta, oferindu-ți tirajul dorit, dar și mediul curat, de care ai nevoie.

Rezistența la temperaturi ridicate, un must

Ai o locuință generoasă, pe care trebuie să o încălzești? Atunci sursa de căldură trebuie să fie una puternică, iar temperatura la care expui coșul de fum este una foarte ridicată. Citește, așadar, descrierea coșului pe care ți-l dorești, întrucât aici vei găsi informații despre temperatura maximă până la care acesta poate rezista.

Contează design-ul?

Firește! După ce te asiguri că optezi pentru un coș de fum eficient din punct de vedere tehnic și funcțional, asigură-te că și design-ul acestuia este unul deosebit și că se potrivește cu ansamblul întregii case. Cromatic, poți alege un coș de fum în aceeași nuanță cu cea a acoperișului sau te poți orienta spre o culoare care să fie în contrast cu nuanța învelitorii.

Ai studiat până acum produsele de pe CosuriFum.ro?Dacă răspunsul este negativ, atunci nu ezita să o faci! De aici poți comanda cosuri de fum ieftineCosuri Fum, dar calitative și aspectuoase. De la coșurile ceramice, până la cele moderne, din inox, variantele pe care le ai la dispoziție sunt extrem de variate!

Date de contact:

Email: office@cosurifum.ro

Telefon: +4 0763 687 665 / +4 0784 292 820 / +4 0721 280 587 / +4 031 816 92 86