20/07/2024

RO Financiar

Despre economie si nu numai!

Epilarea cu laser – Cum sa eviti riscurile

Daca te gandesti sa apelezi la tratamentul de epilare definitiva cu laser, atunci ar trebui sa te informezi cat mai bine in legatura cu intregul proces, inclusiv cu lucrurile pe care trebuie sa le ai in vedere inainte si dupa procedura, ce presupune procedura, ce beneficii are, etc. Tratamentul de epilare definitiva cu laser este o procedura medicala special conceputa pentru a indeparta parul pentru o perioada lunga de timp, folosind fascicule concentrate de lumina pentru a distruge foliculii pilosi, fara a deteriora pielea.

Acest proces trebuie efectuat cu cea mai mare precizie, altfel poate avea diferite consecinte negative, cum ar fi arderea zonei tratate. De aceea, este foarte important sa alegi un salon sau o clinica de estetica medicala cu profesionisti in efectuarea acestui tratament, cum este G-Beauty, un salon de epilare definitiva Brasov.

Afla, in randurile ce urmeaza, ce este important de stiut despre aceasta procedura!

De ce este epilarea cu laser o solutie de indepartare a parului atat de populara?

Inainte de toate, epilarea cu laser este cea mai eficienta metoda de indepartare a parului pe termen lung.  Totodata, este mult mai putin dureroasa decat metodele de inlaturare a parului traditionale precum epilarea cu ceara sau cu aparatul epilator, putand fi folosita in orice parte a corpului, mai putin in zona pleoapelor sau acolo unde exista tatuaje.

Principiul de baza al procedurii este urmatorul: energia luminoasa concentrata trateaza doar pigmentul parului (melanina) si nu pielea, adica laserul ar trebui sa deterioreze doar foliculul de par, fara a afecta pielea.

Tratamentul este mai putin eficient pentru culorile de par care nu pot absorbi bine lumina, cum este parul alb, grizonat sau blond.

Cat timp dureaza tratamentul?

Numarul de sedinte difera de la persoana la alta, in functie de tipul de piele si de par. De regula, este nevoie de 4-8 sedinte pentru a oferi cele mai bune rezultate. O sesiune de tratament dureaza de obicei intre 15 si 50 de minute, in functie de zona tratata. De mentionat, de asemenea, ca sedintele trebuie facute la o distanta de 3-4 saptamani intre ele.

Avantajele epilarii cu laser

  • Ofera rezultate de lunga durata;
  • Este nedureroasa, cauzand doar un mic disconfort;
  • Reduce cresterea firelor de par incarnate, acestea fiind frecvent intalnite la persoanele care se epileaza cu ceara sau cu aparatul epilator;
  • Laserele utilizate in timpul procedurii sunt aprobate de FDA, asadar procedura este sigura pentru sanatatea pielii.

Masuri de precautie care trebuie luate dupa tratament

Dupa finalizarea tratamentului, trebuie luate anumite masuri pentru o recuperare de succes si pentru a evita problemele:

  • Stai departe de lumina directa a soarelui sau de orice echipament de bronzare;
  • Evita orice creme care iti pot intuneca pigmentul pielii;
  • De asemenea, nu folosi creme cu retinol, peelinguri chimice sau scruburi timp de cateva zile dupa efectuarea tratamentului;
  • Nu te epila cu nicio metoda ce implica smulgerea parului.