20/07/2024

RO Financiar

Despre economie si nu numai!

De ce să cumperi bijuterii vintage? Câteva motive

Fie că suntem iubitori de vechi sau de nou, fascinația noastră pentru obiectele vechi este ceva ce împărtășim cu toții, mai ales când vine vorba despre bijuterii. Puterea lor de a insufla atât de multe emoții rămâne un mister pentru mulți. În cele ce urmează îți vom spune de ce să cumperi bijuterii vintage.

Deoarece au o poveste de spus

Deseori ne trezim spunând următorul lucru: dacă aș fi fost o muscă pe perete pentru a fi martor la acest eveniment sau la acea ocazie specială, ce bine ar fi fost…ei bine, într-un fel, bijuteriile vintage poartă cu ele aceste experiențe. Astfel, dacă ești interesat de bijuterii vintage ieftine, trebuie să știi că, atunci când porți aceste piese, unele vechi de peste 100 de ani, acestea îți vor inspira uimire și nostalgie pentru vremurile trecute și, astfel, îți vor capta imaginația.

Deoarece sunt sustenabile

Știai că dacă alegi să cumperi un inel cu pietre prețioase vechi, de epocă, ai putea economisi până la 0,42 de tone de CO2 în comparație cu cumpărarea unui inel nou? Este sigur să spunem că moștenirile de familie sunt mult mai ecologice în acest sens. Deci, atunci când ești interesat să cumperi bijuterii vintage ieftine nu uita că nu doar vei evita o cantitate masivă de poluare ci vei asigura în egală măsură longevitatea și viabilitatea comerțului cu bijuterii vintage.

Deoarece calitatea este mai bună

În prezent, majoritatea bijuteriilor moderne sunt turnate. Bijuteriile vintage, antice, au fost aproape întotdeauna făcute manual sau cel puțin (în cazul bijuteriilor mai noi, de epocă) finisate manual.

Chiar și în cazul pieselor moderne personalizate de înaltă calitate, este aproape imposibil să găsești același nivel de calitate și manoperă pe care îl vedem în mod regulat la bijuteriile vechi. În trecut, bijuteriile erau realizate de artizani foarte pricepuți care petreceau mult timp creând piese personalizate pentru clienți bogați. Ca urmare, în cazul bijuteriilor vintage manopera este adesea mai rafinată chiar și decât cea mai bună bijuterie realizată astăzi.

Deoarece sunt unice

Bijuteriile vintage nu au fost produse în masă (și nici măcar disponibile pe scară largă pentru mase) până de curând așa că este foarte puțin probabil să găsești vreodată un duplicat al unei bijuterii antice sau de epocă. Potrivirile identice erau mai mult sau mai puțin imposibile.

Când vine vorba de bijuterii antice, multe piese vor fi fost create ca unicat de un meșter priceput pentru un membru al clasei superioare.

Iată, așadar, câteva motive pentru care cumpărarea de bijuterii vintage ar putea fi mult mai benefică din toate punctele de vedere.