17/04/2024

RO Financiar

Despre economie si nu numai!

Ce fel de soluții rapide de creditare pentru microîntreprinderi există pe piața din România

Microfinanțarea este o modalitate de a opera în afara restricțiilor obișnuite pentru a oferi capital întreprinderilor mici (sau persoanelor fizice) care în mod normal nu ar fi eligibile. Datorită veniturilor reduse, a locației geografice sau a altor dezavantaje, este greu pentru mulți potențiali antreprenori să aibă acces la investiții și împrumuturi. Aici intra în joc microfinanțarea – aceasta reduce decalajul de investiții, astfel încât aceste tipuri de afaceri să se poată dezvolta.

Împrumuturile de microfinanțare sunt deosebit de relevante în țările în curs de dezvoltare sau în comunitățile sărace, unde microintreprinderile nu ar avea nicio modalitate de a accesa o bancă. Termenul de microfinanțare a fost creat de câștigătorul Premiului Nobel Muhammad Yunus încă din anii 1970 și a crescut de atunci pentru a încorpora o gamă completă de instrumente economice.

Afla mai multe despre serviciile RoCredit IFN SA – o instituție financiară nebancară cu capital integral românesc, ce oferă soluții rapide de creditare pentru microîntreprinderi.

Cu o experienta de 15 ani pe piața din România, cu sedii în aproape toate regiunile țării (in 17 orase), membră a rețelei Europene de microfinanțare “European Microfinance Network”, RoCredit IFN SA se mandreste cu parteneriate cu finanțatori externi precum: Blue Orchard, Symbiotics Group, Responsibility, Oiko Credit, Coopest, Triple Jump – o dovadă în plus pentru profesionalismul și seriozitatea companiei ce își are sediul central în Baia Mare (Maramures).

Adiacent activității sale principale de acordare microcredite, RoCredit IFN SA acorda clienților săi și alte servicii financiare precum operațiuni de schimb valutar în legătură cu activitatea de creditare și activități auxiliare privind intermedierile financiare.

Soluțiile de consultanță financiară oferite de echipa RoCredit IFN SA vizează cele mai înalte standarde de calitate, la nivel european, aceasta fiind încă din anul 2011 membră a Centrului Regional de Resurse de Microfinanțare și Rețea “Microfinance Centre” CEE & NIS din Europa Centrală și Asia.

Pe termen mediu, obiectivele RoCredit IFN SA includ extinderea rețelei teritoriale la nivel național și sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri în mediul urban și în cel rural.

Astfel, soluțiile de microfinanțare oferite de compania românească vizează îmbunătățirea stării de sănătate financiară a clienților și partenerilor săi și generarea unor rezultate sustenabile pe termen lung.

Descoperiți linia de credit pentru scontari – completati ușor formularul de cerere la Rocredit-ifn.ro!