20/07/2024

RO Financiar

Despre economie si nu numai!

Cum să faci alegeri smart în viață – Sfaturi și trucuri în alegerea electronicelor

Deoarece în ziua de astăzi există o globalizare fantastică și un consumerism de mare anvergură dar care nu este mereu sănătos pentru consumator, este important să știi că nu doar automobilul se poate achiziționa la mâna a doua, ci și electronicele sau multe alte obiecte.

Iată cum poți economisi mulți bani atunci când faci o achiziție 

  1. Telefonul mobil

Nu este nevoie să schimbi telefonul mobil o dată pe an, atunci când este lansat un model nou, și nici să achiziționezi unul din magazin. Deoarece prețul unui telefon mobil nou poate ajunge la prețuri foarte mari, poți să acorzi o șansă unui telefon la mâna a doua care, dacă este bine întreținut, va fi la fel de bun ca unul din magazin. Este important să studiezi piața și să ai grijă să nu cumperi un produs defect, deoarece vânzătorii privați nu oferă garanție, iar banii plătiți nu pot fi înapoiați, dar asta depinde de la vânzător la vânzător, deci trebuie să fii vigilent. 

  1. Laptopul

Laptopul, la fel ca în cazul telefonului, se poate achiziționa la mâna a doua, deoarece laptopurile pot ajunge la prețuri mari în magazine, existând o gamă variată de modele și cu destinații de lucru diferite. Pentru a evita un scam online sau alte site-uri dubioase care te-ar putea lăsa cu un gadget defect și cu banii luați, caută-ți un laptop la mâna a doua aici, într-un loc unde poți avea parte de prețuri mult mai reduse decât în magazine, cu produse de calitate și cu garanție de până la 5 ani. Este foarte important să accesezi site-uri precum Interlink.ro, care sunt de încredere atunci când faci o astfel de achiziție pentru a evita orice moment de temere sau incertitudine cu privire la laptopul tău. 

  1. Electrocasnicele

Chiar dacă poate nu te-ai gândit că poți să cumperi un frigider la mâna a doua folosit de către alte nații precum italieni sau nemți, poți să te gândești că produsele second hand aduse din afara țării pot fi chiar mai bune și mai durabile decât cele din magazine. Deoarece aceste aparate au fost folosite ani la rând de către alții și încă mai funcționează, poți să ai încredere că acest obiect electrocasnic te va servi încă pe atât. De exemplu, un aspirator de calitate germană poate ajunge în magazine la prețuri mari, dar tu poți să îl cumperi la mâna a doua  mult mai ieftin, ceea ce înseamnă o economie din care poți face multe alte achiziții pe viitor. Este important să rogi vânzătorul, dacă dorești să îl achiziționezi online, să testeze produsul și să îți trimită o dovadă video, pentru a evita o tentativă de scamming. 

Așadar, indiferent de ce dorești să cumperi, dacă este o haină, un telefon, un laptop sau un frigider, oferă o șansă unui produs la mâna a doua și bucură-te de banii economisiți și de noua ta achiziție. 

Sursa foto: Unsplash.com