27/09/2023

RO Financiar

Despre economie si nu numai!

Acoperișuri metalice – cele mai frecvente întrebări 

Deși este ușor să te îndrăgostești de aspectul clasic al șindrilelor bituminoase și al tiglelor ceramice, acoperișurile metalice au o listă lungă de avantaje, greu de ignorat. Prețurile pentru tigla metalica variază mult, incluzând atât materialele, cât și forța de muncă pentru un acoperiș de dimensiuni medii. Cu o durată de viață de până la 100 de ani, o astfel de investiție merita, pe termen lung.

Acoperișul metalic se incalzeste prea usor?

În timp ce tabla metalica în sine se va încălzi la soare, nu va încălzi interiorul casei tale. De fapt, acoperișurile metalice sunt atât de bune în reflectarea căldurii, încât vor menține casa mai rece decât alte materiale. Totusi, investeste si intr-o izolatie termica a podului necirculat sau a mansardei.

Tigla metalica este zgomotoasa?

Acoperișul metalic nu va suna mai tare în timpul ploii decât alte materiale în majoritatea cazurilor. Materialele și izolația atenuează sunetul pe orice acoperiș, inclusiv pe cele metalice. Este mai probabil să întâmpini probleme de volum în clădirile cu acoperișuri subțiri din aluminiu ondulat, fără o izolare adecvată.

Care sunt dezavantajele acoperișului metalic?

În comparație cu alte materiale populare pentru acoperiș, cum ar fi atunci când este pus langa șindrila bituminoasa, acoperișul metalic are dezavantajele sale. Uneori, veți plăti mai mult pentru instalarea acoperișului metalic – aceasta nu este adesea o muncă de bricolaj (nu oricine o poate face). De asemenea, pretul per metru patrat poate fi o problema – depinde de marca aleasa, de tipul produsului, culoare si tratamente.

Un acoperiș metalic afectează recepția semnalului la telefon?

Un acoperiș metalic nu va avea un efect asupra serviciului celular dacă recepția este puternică în zona. Unii utilizatori au întâmpinat ușoare probleme dacă aveau deja doar una sau două linii de semnal în regiunea lor. Cu toate acestea, majoritatea clădirilor comerciale sunt construite din oțel și au adesea acoperișuri din oțel, așa că serviciul celular nu este o preocupare în general.

Care sunt beneficiile acoperișurilor metalice

A cheltui puțin mai mult în avans pe acoperiș înseamnă adesea că vei cheltui mai puțin pe termen lung. De asemenea, acest lucru oferă liniște sufletească atunci când vine următoarea furtună. Iată câteva dintre avantajele de top ale acoperișurilor metalice:

  • Acoperișurile metalice tin între 50 și 100 de ani și, în unele cazuri, mai mult.
  • Majoritatea acoperișurilor metalice sunt reciclabile sau pot proveni din materiale reciclate.
  • Anumite tipuri de acoperișuri metalice, cum ar fi aluminiul, reflectă soarele, ceea ce vă poate reduce facturile la utilități.
  • Tabla metalica este rezistenta la foc, ceea ce este ideal în zonele predispuse la incendii.
  • Durabilitatea lor le face ideale pentru acoperișurile care adună zăpadă și gheață.

Comanda de aici tabla pentru acoperis potrivita proiectului tau, cu garantie de pana la 50 de ani!