26/05/2024

RO Financiar

Despre economie si nu numai!

Vrei să știi de ce ai nevoie ca să lucrezi outdoor? Află cum să creezi un post de lucru mobil chiar la tine acasă

În ultimul timp, odată cu implementarea sistemului hibrid în randul companiilor, cafenelele au devenit locul relaxant unde foarte multe persoane aleg să-și ia laptopul și să lucreze, însă pentru cei mai norocoși, lucratul din propria curte poate reprezenta o variantă mult mai eficientă și mai creativă. Beneficiile naturii asupra oamenilor au fost studiate în permanență, iar avantajele pe care aceasta le are asupra sănătății mintale nu pot fi contestate. Natura contribuie la reducerea stresului și la eliberarea tensiunilor acumulate de-a lungul zilei sau din ultima perioadă.

Iată cum să creezi un post de lucru mobil pentru a putea lucra eficient în aer liber

1. Amenajează-ți un spațiu confortabil

Crearea unui spațiu confortabil în propria curte pentru a lucra poate să fie o modalitate excelentă de a combina mediul de lucru cu beneficiile naturii. Pentru asta va trebui să investești într-un mobilier de exterior confortabil și ergonomic, cum ar fi o masă și un scaun adecvate pentru lucrul din fața unui dispozitiv. De asemenea, pentru a nu fi luat prin surprindere de elementele exterioare, precum expunerea la soare sau apariția ploii, instalează-ți o umbrelă sau o pergolă retractabilă. Astfel de elemente de design exterior pot fi folositoare și atunci când vrei să te relaxezi, deci investiția poate fi una mai mult decât benefică.

2.  Asigură-te că dispui de o conexiune puternică la internet și de energie electrică

Instalează un router WiFi de înaltă performanță sau un extensor WiFi pentru a acoperi spațiul din curte cu un semnal puternic. Verifică dacă routerul tău principal are o acoperire adecvată nevoilor tale. Dacă ai o priză electrică în apropierea locului de unde lucrezi, poți utiliza un prelungitor pentru a te conecta la dispozitivele tale. Asigură-te că prelungitoarele sunt rezistente la intemperii, iar pentru a scăpa și de această grijă, alege să achiziționezi oricare dintre prelungitoarele de la Alternativo, acestea fiind echipate cu prize standard german și asigurând atât confort, cât și o siguranță sporită.

3. Adaugă iluminat ambiental

Pentru a crea un spațiu confortabil chiar și când alegi să lucrezi în serile târzii sau în condiții de lumină slabă, lumina trebuie să fie una plăcută și relaxantă, astfel încât aceasta să nu fie deranjantă pentru ochi. Becurile suspendate sau lanternele pot fi prinse de ramurile copacilor sau de pergole pentru a oferi o iluminare potrivită deasupra spațiului de lucru. Acestea pot avea un aspect rustic sau modern, în funcție de preferințele tale.

4.  Înconjoară-te de plante și verdeață

Integrarea plantelor din spațiul tău de lucru în aer liber nu numai că îl face mai plăcut vizual, ci contribuie la o atmosferă relaxantă și plină de prospețime. Alege plantele care se potrivesc stilului tău și nu uita să le îngrijești cu atenție pentru a menține un mediu verde și propice desfășurării activităților de zi cu zi. Plantele cu flori colorate pot adăuga un aspect vesel și luminos biroului tău de afară și pot ajuta la reducerea stresului psihic.

5.  Reproducerea unor sunete naturale

Poți adăuga elemente sonore, cum ar fi o fântână sau un mic pârâu artificial, pentru a crea o atmosferă cât mai relaxantă și propice în timpul activităților de lucru. De altfel, dacă ai copaci în curte, sunetul frunzelor mișcându-se în vânt poate să creeze un sunet plăcut și liniștitor.

În concluzie, amenajarea unui spațiu cât mai confortabil în propria curte pentru a lucra este o investiție în bunăstarea ta și poate să contribuie semnificativ la productivitatea și satisfacția în timpul muncii de acasă.

Sursa foto: pexels.com