26/05/2024

RO Financiar

Despre economie si nu numai!

Top 10 locuri de vizitat în România pentru familii cu copii!

O excursie este întotdeauna prilej de bucurie, atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici. În România sunt multe locuri minunate, care merită a fi vizitate. Dacă încă nu ai un plan pentru excursie, poți alege una din următoarele destinații. 

Iată care sunt cele mai frumoase 10 locuri de vizitat în România pentru familii cu copii

  1. Cheile Turzii

Acest traseu poate fi impresionant pentru copii, care pot sta pe bancheta din spate a mașinii pentru o veritabilă lecție de geografie. Pot vedea o mare varietate de forme de relief. Pentru ca cel mic să fie în siguranță, utilizează un scaun auto Cybex Sirona sx2 de pe babymatters.ro. Cheile Turzii se află în Județul Cluj, la 6 km de orașul Turda.

  1. Salina Turda

Acest loc este deosebit și merită a fi vizitat împreună cu cei mici. Este un adevărat muzeu al mineritului în sare. Reprezintă unul dintre principalele obiective turistice din Transilvania. Este o bază de tratament și de agrement.

  1. Castelul Bran

Datorită legendei Contelui Dracula, acest obiectiv turistic și-a câștigat un renume mondial. O mulțime de turiști doresc să descopere secretele Castelului Bran din Transilvania.

  1. Dino Parc

Este cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei, creat special pentru cei mici, dar care îi atrage și pe cei mari deopotrivă. Se află în Râșnov.

  1. Castelul de Lut, Valea Zânelor

Această destinație seamănă cu un tărâm de  basm. Nu degeaba poartă acest nume. Cei mici adoră acest loc unic în România. Se află în județul Sibiu.

  1. Păstrăvăria Albota

Este o fermă de păstrăvi, amplasată între Brașov și Sibiu, în Munții Făgăraș. Este un loc deosebit, cu un peisaj superb, dar și cu mâncare bună și proaspătă, gătită din păstrăv.

  1. Povestea Calendarului

Un alt loc magic din județul Sibiu îi cheamă pe cei mici să facă parte din poveste, să afle povestea timpului transpusă în realitate. Există câte o căsuță pentru fiecare lună a anului. Aici sunt organizate multe ateliere de lectură și de creație pentru copii.

  1. Parcul Natural Comana

Dacă dorești să oferi celui mic aventură în zona de cățărări și tiroliene, distracție, relaxare, aici este locul potrivit. Este situat în zona sudică a României, între București și Giurgiu. Este o zonă protejată pentru mai multe specii de floră și faună.

  1. Mocănița din Bucovina

Atât copiii, cât și adulții sunt fascinați de călătoria cu vechiul tren cu abur. Acesta are un itinerariu deosebit. Îți oferă ocazia de a vedea peisaje minunate, dintr-un mijloc de transport inedit.

  1. Cazanele Dunării

Este un loc de o frumusețe uimitoare în județul Mehedinți. Aici Dunărea și muntele creează un minunat spectacol împreună. Plimbările cu barca pe Dunăre în această zonă te ajută să fii martorul naturii uimitoare.

Oricare ar fi perioada din an, primăvara cu florile, vara cu soarele, toamna cu frunzele multicolore, iarna cu zăpezile, ia inițiativa și propune familiei o excursie. Locurile frumoase din România sunt nenumărate. Mergi cu cei mici în mijlocul naturii, oferă-le experiențe deosebite pe care le vor ține minte toată viața și care vor contribui la dezvoltarea personală a lor.

Sursa foto: pexels.com