19/07/2024

RO Financiar

Despre economie si nu numai!

Serele exotice din Parcul Drumul Taberei. Singurele locuri din Bucuresti unde e vara tot anul

În Sectorul 6, există singurul loc din București unde avem vară tot anul. În spectaculoasele sere exotice, termometrul atinge până la 26 de grade Celsius, ideal de dat gecile groase jos și rămas în tricou, în timp ce faci turul celor șapte pavilioane.

Acestea adăpostesc nu mai puțin de 4.000 de plante, din 300 de specii, plus un măslin de 300 de ani, adus din Grecia. Bananierii fac roade deja, fructele sunt încă mici, dar promit. Mandarine, portocale, lămâi, papaya. Pe toate le găsiți pe crengile pomilor exotici, de la serele din Parcul Drumul Taberei.

Priveliștea este una de vis, iar mirosul florilor de citrice te îmbie încă de la intrare!

Palmierii ne duc cu gândul la însoritele plaje de peste ocean, iar orhideele Vanda, cu nuanțe de violet spre albastru natural, înflorite și crescute pe scoarța altor plante, ne încântă privirea. Pentru că au nevoie de umiditate, permanent sunt pulverizare cu apă.

Cactușii stau și ei să înflorească. Sunt multe soiuri, printre care unii au denumiri amuzante din popor, precum „Scaunul Soacrei”.

PROGRAM DE VIZITARE

Miercuri, joi și vineri, între orele 10.00 – 16.00, sâmbătă și duminică, între orele 9.00 – 15.00.

Programul este valabil până la 31 martie, după care va intra în vigoare cel de vară, care va fi unul extins în timpul săptămânii, până la ora 19.00.

Luni și marți sunt zile fără vizitare, destinate doar pentru stropirea și îngrijirea plantelor.

Intrarea este gratuită.

Articolul Serele exotice din Parcul Drumul Taberei. Singurele locuri din Bucuresti unde e vara tot anul apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.