18/04/2024

RO Financiar

Despre economie si nu numai!

Secretarul de stat Antony J. Blinken vine in Romania! Tot NATO, la Bucuresti!

Secretarul de stat Antony J. Blinken se va afla în România, în perioada 28-30 noiembrie, pentru a participa la Reuniunea Miniștrilor de Externe ai NATO. Reuniunea de la București se va concentra pe războiul Rusiei împotriva Ucrainei, punerea în aplicare a noului concept strategic al NATO, securitatea energetică, protecția infrastructurii critice și eforturile NATO de a construi capacitatea și de a consolida reziliența în Republica Moldova, Georgia și Bosnia și Herțegovina.

Tot odată, așa cum informeazăAmbasada SUA la București, secretarul Blinken și Prim-ministrul român Nicolae Ciucă vor vizita expoziția „Noi, Poporul: 25 de ani de Parteneriat Strategic”, un eseu fotografic, tematic, care explorează relațiile diplomatice, de securitate, economice și culturale dintre poporul român și cel american. Secretarul Blinken va mai avea întrevederi separate cu președintele României Klaus Iohannis, ministrul român de externe Bogdan Aurescu și secretarul general al NATO Jens Stoltenberg.

Articolul Secretarul de stat Antony J. Blinken vine in Romania! Tot NATO, la Bucuresti! apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.