28/09/2023

RO Financiar

Despre economie si nu numai!

Recomandări pentru cumpărarea unui ceas din magazine sau de pe internet

Ai decis că este timpul să îți cumperi un ceas nou și… te simți puțin copleșit. Poate că a trecut ceva vreme de când nu ți-ai mai schimbat acest accesoriu de la încheietura mâinii, sau poate că oferta mult prea generoasă te pune puțin în dificultate. Nicio problemă, suntem aici să te ajutăm și să îți oferim câteva recomandări de care să ții cont atunci când îți faci achiziția.

Service-ul disponibil

Ai găsit în magazine sau pe internet unele ceasuri care ți-au atras atenția. Înainte de a te repezi să cumperi, poate și pentru că oferta este una mult prea bună pentru a-i putea rezista, discută cu personalul despre service-ul disponibil. La fel ca și autoturismul tău, și un ceas are nevoie din când în când de anumite reparații sau lucrări de întreținere. Prin urmare, nu este deloc greșit să discuți cu personalul sau dealer-ul respective dacă dispune de un centru de service sau în caz că este nevoie, va fi trimis către producător. Nu uita să întrebi și despre cât ar putea dura de regulă reparația sau revizia. Și am uitat cumva să menționăm că este de la sine înțeles să ți se ofere o garanție pentru achiziția ta?

Cel mai bun preț – calitate

Chiar dacă ți-a plăcut foarte mult un anumit model, mai caută și altele. Vei rămâne plăcut surprins atunci când vei găsi poate, un model mult mai bun, la un preț avantajos, doar pentru că ai avut răbdare și nu ai cumpărat primul ceas pe care l-ai văzut. De asemenea, dacă totuși nu vrei să renunți la ceea ce ai în minte, ai din nou puțină răbdare și fii atent la perioadele de reduceri și oferte speciale. Vei putea să îl cumperi acum mult mai ieftin, și asta contează destul de mult, nu crezi?

Află cât mai multe informații

Înainte de a pleca la ”vânătoare de ceasuri”, fă-ți temele în mod temeinic. În sensul că trebuie să studiezi bine modelele care îți plac, vezi care sunt caracteristicile lor, ce poți afla despre mecanism, nu uita să te interesezi și de curea. Arată că ești un adevărat cunoscător, și sigur vei avea parte și de oferte speciale din partea personalului magazinului.

Cumpără mereu un produs original

Da, tuturor ne plac ceasurile aparținând unor mărci celebre, originale, dar cu toate acestea, trebuie să și recunoaștem: câți dintre noi și le pot permite? Unele persoane consideră că apelând la fake-uri, ce-i drept destul de bine executate, se pot mândri cu averea de la încheietura mâinii lor. Nu este cazul să faci și tu așa ceva, pentru că de fapt te minți singur. Optează mai bine pentru un ceas original, chiar dacă poate, la ora actuală, nu aparține unei mărci de care să fi auzit lumea întreagă. Va funcționa mult mai bine și vei fi mai mult decât mulțumit de investiția făcută.

Cam acestea au fost recomandările noastre referitor la cum procedezi atunci când îți cumperi un ceas. Evident, sunt mult mai multe criteriile după care te poți ghida, dar acestea sunt principalele!