Clubul Media Business in calitate de actor principal pe piata de media si presa din Romania, cu campanii ample de promovare a produselor si serviciilor romanesti, dorim sa va aducem la cunostinta punctul nostru de vedere cu privire la: Proiect de Ordonanta de urgenta a Guvernului privind modificarea si completarea Ordonanței Guvernului nr. 99/2000 privind comercializarea produselor si serviciilor de piata.
Consideram ca eliminarea obligativitatii cursurilor de comerciant-vanzator marfuri alimentare sau a cursului de lucrator in comert plus a celui de notiuni fundamentale de igiena, poate avea repercursiuni grave asupra economiei nationale, prin scaderea nivelului de calitate al serviciilor oferite, prin cresterea abaterilor privind normele de igiena din industria alimentara si imbolnavirea cetatenilor.
Aceste cursuri sunt de un real folos atat pentru angajati cat si pentru angajatori. Dl. Ministru Nasui, care a propus spre abrogare aceste articole considera le „inutile”, dar educatia trebuie incurajata in randul adultilor, in mediul economic, pentru a putea fi competitivi ca si tara, cu atat mai mult trebuie respectate recomandarile Uniunii Europene privind politicile de formare profesionala in randul adultilor prin masuri de incurajare a aducatiei, nu de eliminare.
De asemenea, furnizorii de formare profesionala s-au simtit jigniti de cuvintele domnului Ministru „Eliminam obligatia de a face un curs inutil de vanzator pentru oamenii care vor sa faca vanzare. Acum, daca cineva vrea să vandă ceva, trebuie sa ia o stampila cum ca a facut un curs inutil. Evident, cursul nu poate fi facut oriunde, ci numai la niste firme special „acreditate” de stat. Care, după cum ați intuit, ne taxeaza pentru asta. M-am uitat de curiozitate, prețurile variaza intre 500 și 700 de lei.„
Prin declaratia acestuia se vede faptul ca dl. Ministru modifica legi in necunostinta de cauza, cursurile nu sunt inutile, cursantii nu primesc „o stampila”, ci este un curs recunoscut national cat si international, evident cursul este facut si organizat in conditiile legii respectand OG 129/2000 republicata, curs pentru care furnizorii achita la 4 ani taxe de autorizare, respecta legislatia in domeniu si sunt cursuri coordonate de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei.
Solicitam public ca dl. Ministru sa isi ceara scuze fata de furnizorii de formare profesionala care isi desfasoara activitatea in Romania de zeci de ani, califica adulti dar sunt si unul din principalii actori economici care atrag fonduri europene in tara.
Mai multe articole
Strategii eficiente de marketing pentru serviciile tale
Strategii de fidelizare a clienților pentru creșterea veniturilor
Cum să optimizezi costurile de logistică în afacerea ta