28/09/2023

RO Financiar

Despre economie si nu numai!

Privind către viitor: 5 lecții de viață care ar trebui predate în școli

În ziua de astăzi, educația convențională pune mai mult accent pe materiile învățate în școală și pe rezultatele academice, și mai puțin pe experiența din lumea reală. Însă, în timp ce fiecare individ are propriile puncte forte și interese unice, există anumite abilități și subiecte care pot fi universal benefice atât în ​​mediul academic, cât și în cel profesional. De la gândire critică și comunicare până la rezolvarea problemelor și gestionarea timpului, aceste abilități esențiale nu numai că îi vor ajuta pe elevi să exceleze la clasă, ci îi vor pregăti și pentru succes în lumea reală. 

Citește în continuare care sunt unele dintre cele mai importante lecții de viață care ar trebui predate la școală!

  • Educație financiară

Înțelegerea modului în care pot fi gestionați banii, în care poate fi creat un buget, precum și importanța investiției în viitor sunt lecții esențiale pentru succesul pe termen lung. Prin predarea educației financiare în școală, elevii pot învăța cum să evite datoriile, să pună bani deoparte și să ia decizii informate cu privire la viitorul lor financiar. 

  • Asigurare de viață

Deși nu se discută des în școală, asigurarea de viață este o componentă critică a planificării financiare. Ca atare, ar trebui să facă parte din orice program cuprinzător de acest fel. De exemplu, asigurarea de viață Global Forte de la Asirom poate fi parte a unei planificări financiare temeinice, deoarece oferă securitate din acest punct de vedere, fiind o plasă de siguranță pentru cei dragi în caz de boli grave, invaliditate permanentă sau deces. O astfel de poliță poate ajuta la acoperirea costurilor de înmormântare, a datoriilor restante și a altor obligații financiare, pentru ca cei dragi să nu fie împovărați cu aceste cheltuieli. 

  • Managementul timpului

În școală, elevii jonglează adesea cu mai multe sarcini, de la teme și activități extracurriculare până la joburi cu fracțiune de normă și evenimente sociale. Învățarea abilităților eficiente de gestionare a timpului îi poate ajuta să își echilibreze responsabilitățile și să-și atingă obiectivele. Acestea vor fi, de asemenea, neprețuite în forța de muncă și în gestionarea vieții lor personale. 

  • Comunicarea eficientă

Este esențială în fiecare aspect al vieții, de la relațiile personale până la succesul profesional. În școală, elevii ar trebui să fie învățați cum să se exprime clar și cu respect, să asculte proactiv și să rezolve conflictele în mod pașnic. Astfel de interacțiuni îi vor ajuta să reușească în orice carieră pe care o vor alege. 

  • Gândirea critică

Este capacitatea de a analiza informații, de a evalua argumente și de a lua decizii corecte. În școală, elevii ar trebui încurajați să gândească critic, să pună în discuție ipoteze și să ia în considerare perspective diferite. Învățând aceste lecții încă din școală, tinerii învață cum să aibă succes, să rezolve probleme complexe și să ia decizii informate. 

Drept urmare, deși disciplinele academice sunt importante, ele nu ar trebui să fie singurul obiectiv al educației unui student. Dezvoltarea abilităților esențiale vieții îi va pregăti pe elevi pentru succes dincolo de clasă. Cu informații utile despre finanțe, gestionarea timpului, comunicarea, gândire critică și importanța asigurării de viață, tinerii pot construi o bază solidă pentru viitorul lor. 

Sursă foto: Pixabay.com