26/09/2023

RO Financiar

Despre economie si nu numai!

Nu te lăsa pradă ofertelor din piața creditelor pentru că o să regreți

Fiecare dintre noi își dorește să aibă un venit cât mai consistent pentru a-și putea îndeplini cât mai multe dintre dorințele avute. O astfel de situație este greu de realizat pentru că trăim niște vremuri care sunt destul de tulburi din punct de vedere financiar. Iar viitorul nu arată deloc bine dacă îl analizăm din punct de vedere financiar. Ce este de făcut într-o astfel de situație? Este destul de greu de spus cu exactitate însă este clar ce nu trebuie să faci într-o astfel de situație. Evitarea căderii pradă ofertelor existente în mediul de creditare este situația pe care trebuie să o eviți sub orice formă. De ce? Pentru că deși la prima vedere pare că ofertele de creditare te vor ajuta să scapi de problemele financiare avute și să trăiești cât mai bine din punct de vedere financiar, realitatea este cu totul și cu totul diferită.

Pentru că sunt din ce în ce mai multe instituții care oferă credite este normal să existe o varietate foarte mare de oferte. Și este normal ca acestea să fie din ce în ce mai tentante. Însă, nu este normal ca tu să nu le analizezi foarte bine din punct de vedere financiar pentru a putea identifica care este cea mai bună soluție de creditare la care poți apela în cazul în care este absolut necesară apelarea la o astfel de soluție. Este clar că trebuie să faci tot ceea ce este posibil pentru a putea preveni apelarea la o astfel de soluție însă dacă o astfel de situație nu este posibilă trebuie să știi care este cea mai bună variantă la care poți apela. Asta poți învăța și dacă citești articolele de educație financiară postate pe site-ul CSALB. Sau, dacă urmărești contul de YouTube al acesteia. Prin intermediul acestor două instrumente vei afla că pentru a putea avea o relație cât mai bună cu instituția bancară sau nebancară de la care soliciți creditul trebuie să fii atent la o serie de aspecte. Costul pe care trebuie să îl plătești pentru a putea rambursa creditul, perioada de timp în care trebuie să fie rambursat dar și tipul dobânzii sunt câteva dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie să le analizezi pentru a putea utiliza creditul într-un mod cât mai eficient. Dacă din varii motive ai luat un credit care pentru tine este neperformant trebuie să știi că ai posibilitatea de a lua legătura cu unul dintre oamenii care lucrează în cadrul CSALB. Aceștia vor face tot ceea ce este posibil pentru ca relația ta cu banca sau cu IFN-ul să se desfășoare în condiții cât mai bune din punct de vedere financiar. Că această instituție lucrează în interesul persoanelor care au probleme cu sistemul bancar sau nebancar este demonstrat și de sloganul pe care aceasta îl are. Este vorba despre ” o campanie de educație financiară susținută de CSALB. Acolo unde negociezi cu banca”.

Așadar, pentru a te putea bucura de o viață lipsită de griji financiare trebuie să faci tot ceea ce este posibil pentru a putea evita apelarea la creditare. Dacă o astfel de situație nu este posibilă trebuie să identifici cea mai bună ofertă pentru ca veniturile tale să nu fie afectate de o astfel de decizie.