17/04/2024

RO Financiar

Despre economie si nu numai!

Ministrul Petre Daea participa la Consiliul AGRIFISH, la Bruxelles

[ad_1]

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre DAEA, participă luni, 21 noiembrie 2022, la reuniunea Consiliului Agricultură și Pescuit, care va avea loc la Bruxelles.

Pe ordinea de zi a ședinței se vor regăsi aspecte importante pentru sectorul agricol românesc: noua strategie a Uniunii Europene pentru păduri pentru 2030, aspecte agricole privind refacerea naturii, îngrășămintele și securitatea alimentară, tranziția energetică a pescuitului și acvaculturii.

În acest cadru, miniștrii vor discuta despre progresele înregistrate în punerea în aplicare a noii strategii a UE pentru păduri pentru 2030 și vor desfășura un schimb de opinii cu privire la acțiunile întreprinse la nivelul UE și la nivel național.

Cu această ocazie, se va desfășura un schimb de opinii cu privire la recenta comunicare a Comisiei privind îngrășămintele, publicată la 9 noiembrie 2022.

Delegația spaniolă îi va informa pe miniștri despre necesitatea de a asigura disponibilitatea și accesibilitatea financiară a îngrășămintelor, ca bază pentru securitatea alimentară.

Comisia le va comunica miniștrilor un plan de acțiune concret pentru promovarea tranziției energetice a sectoarelor pescuitului și acvaculturii.

Totodată, oficialii europeni vor primi informații din partea Comisiei cu privire la rezultatele Conferinței UE privind bioeconomia, care a avut loc în perioada 6-7 octombrie 2022 la Bruxelles.

foto: Facebook

Articolul Ministrul Petre Daea participa la Consiliul AGRIFISH, la Bruxelles apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link