17/04/2024

RO Financiar

Despre economie si nu numai!

Lupta cu parazitii la animalele de casa si la animalele de curte

Infectiile cu paraziti nu sunt un motiv de gluma si trebuie sa intervenim din timp pentru bunastarea si sanatatea animalelor noastre. Numarul si tipul parazitilor difera de cela mai multe ori, iar efectele acestora pe corpul animalelor depind de specie si de varsta animalului. Pentru cea mai buna protectie, este indicat sa folosim solutii antiparazitare in mod preventiv, iar astfel scad sansele la cresterea numarului de paraziti si la afectiuni viitoare.

Indiferent daca alegem sa prevenim sau nu aparitia parazitilor, lupta cu acestia este diferita la animalele care isi petrec majoritatea timpului in casa decat la animalele care stau doar afara. Din acest motiv, daca spatiul in care animalul isi petrece timpul ne apartine, putem preveni aparitia insectelor parazite si prin alte metode, nu doar cu ajutorul unor solutii antiparazitare aplicate pe pielea animalelor.

Transmiterea parazitilor la animalele de casa

Animalele de casa sunt mult mai protejate de paraziti, acestia gasindu-se de cele mai multe ori in medii exterioare. Acest lucru nu inseamna ca aceste animale nu vor avea purici niciodata si ca nu trebuie protejate. In cazul pisicilor, de exemplu, ele nu parasesc casa, rare fiind situatiile in care stapanii aleg sa iasa cu pisica la plimbare in lesa sau in brate prin jurul blocului. Acest lucru nu inseamna ca ele sunt ferite de paraziti, ei putand sa ajunga in casa de pe haine sau chiar, in situatii mai delicate, sa ajunga in casa prin intermediul ferestrelor.

Cainii, pe de alta parte, necesita timp si plimbari in aer liber, lucru care ii expune mult mai mult. Din aceasta cauza ei necesita solutii antiparazitare mai puternica, ideal fiind ca acestea sa fie folosite preventiv. Pana la o luna dupa primul vaccin puii de caine nici nu au voie sa iasa in parcurile special amenajate pentru catei, tocmai pentru siguranta acestora.

Transmiterea parazitilor la animalele de curte

In cazul animalelor care isi petrec tot timpul in exterior, cum ar fi cazul cainilor de paza sau a animalelor de companie care isi petrec cel mai mult timp in curte, situatia sta altfel. Acestea sunt mereu expuse posibilelor pericole din mediul exterior, motiv pentru care trebuie actionat altfel. Pe langa solutiile destinate animalelor, care previn aparitia puricilor si a capuselor, putem lua masuri la nivel de curte.

In astfel de spatii, mai ales daca stim ca e vorba de un loc in care isi petrec timpul atat oameni, cat si animale. este recomandat sa se faca dezinsectii si deratizari regulate. Acestea au rolul de a elimina si de a preveni aparitia daunatorilor pe un spatiu delimitat, lucru care are grija de doua lucruri in acelasi timp: protectia gradinii si a animalelor care isi petrec cea mai mare parte din timp in acel spatiu.

De unde se pot achizitiona produse de tip medicament veterinar?

Astfel de produse pot fi achizitionate din mai multe locuri, in functie de modul in care vrem sa le achizitionam. In calitate de stapan de animal, putem achizitiona astfel de produse din farmaciile veterinare sau din cabinetul medicului.

Daca insa suntem reprezentant al unui cabinet veterinar, al unei farmacii sau a unui petshop, putem cumpara un vaccin veterinar, solutii antiparazitare si tot felul de medicamente de la distribuitori precum Veteco. Produsele acestora se gasesc pe veteco.com si sunt destinate doar institutiilor specializate.

Date de contact:

Telefon Bucuresti/ Cluj: +40 213 170380/ +40 264 597 008

E-mail: office@veteco.ro