21/04/2025

RO Financiar

Despre economie si nu numai!

Etapele fundamentale construirii casei cu mansarda

Din momentul luarii deciziei de a construi o casa cu mansarda, trebuie sa veti la cunostinta ca acest tip de lucrare este foarte greu de realizat si de dus la bun sfarsit.

Din momentul luarii deciziei de a construi o casa cu mansarda, trebuie sa veti la cunostinta ca acest tip de lucrare este foarte greu de realizat si de dus la bun sfarsit. Pentru ca rezultatul sa fie impecabil, este necesar sa apelati la cei mai buni meseriasi si sa dispuneti de un buget accesibil in ceea ce priveste cumpararea materialelor de amplasare. Costurile unei astfel de constructii nu este extrem de costisitoase, insa calitatea necesita investitii, asadar daca doriti un rezultat optim, trebuie sa beneficiati pe masura.

Etapele construirii casei cu mansarda nu sunt grele, insa necesita un plan bine pus la punct, in ceea ce priveste metoda de asamblare si de finisare. Totodata bine de stiut este faptul ca, daca intreaga lucrare nu este realizata conform necesitatii mansardei, aspectele nereusite se vor transforma imediat in dezavantaje neremediabile (cald vara, prea frig iarna, mucegai, inundatii, infiltratii ale apei, etc.).

Din punct de vedere al esteticii, mansarda se ridica la nivelul asteptarilor celor care-si doresc astfel de amenajari sofisticate.

Realizarea viitoarei mansarde, necesita o atentie sporita, pornind de la planul de ”bataie” pana la tehnica si materiale. Trebuie sa fiti atenti la fiecare detaliu indiferent pentru ce doriti sa construiti mansarda (pod, reabilitare unui spatiu, etc.).

Etapele construirii casei cu mansarda

Planul initial al mansardei

Inaltimea joaca un rol important in construirea caselor cu mansarda, de aceea trebuie sa fie de aproximativ 2,55m pentru incaperile locuibile si de 2,30m pentru incaperile de depozitare, bai, dressing, etc. . Totodata trebuie sa avem grija la gradul de inclinare a acoperisului ceea ce va determina prin urmare inaltimea acestuia (20 de grade la 1,5m, aceste detalii variaza in functie de acest aspect). Mansarda poate fi realizata din diferite materiale in functie de dorinte sau de sfaturile date de specialisti, de exemplu puteti dispune de : constructia mansardei prin intermediul lemnului (material ieftin cu numeroase avantaje si dezavantaje) sau puteti opta pentru o structura mixtă prin intermediul : centurii de beton, frontoane, stâlpi, grinzi.

Avantajele si dezavantajele lemnului

Avantaje

  • Ieftin, accesibil din punct de vedere a banilor;
  • Biodegradabil;
  • Bun termoizolant;
  • Dispune de o prelucrare usoara si rapida;

Dezavantaje

  • Foarte sensibil la factorii externi precum mucegaiului si a insectelor, insa prin tratarea acestuia cu diferite solutii speciale, problemele ar fi inexistente.

Invelisul mansardei

Realizarea invelitorii reprezinta un aspect important care ofera siguranta intregii lucrari. Elementul de constructie  pentru invelitoare va fi prelucrat cu solutiile necesare in urma aplicarii acestuia. Inainte de a aplica alte materiale pentru finisaj se va mobiliza un strat anticondens. Reprezinta o folie cu 2 straturi: unul case se amplaseaza spre interior si altul spre exterior. Primul strat are rolul de a orienta vaporii creati, de ai dispersa spre exteriorul mansardei iar celalalt strat nu permite patrunderea prafului, a condensului sau a umezelii, a elementelor externe care pot dauna intreaga lucrare de constructie a mansardei.

Procesul de izolare

Izolarea termica detine un rol important mai ales atunci cand vine vorba de construirea unei mansarde. Mansarda trebuie bibilita, este o constructie eleganta, rafinta, care necesita perfectiune in amanunte, de aceea aceasta poate genera disconfort considerabil in ceea ce priveste caldura si frigul. Iarna poate fi prea frig iar vara prea cald. Cu un bun sistem de izolare termica aceste daune vor fi prevenite. Daca dispuneti de un buget accesibil si vast puteti opta pentru un sistem de izolare care sa fie totodata si un bun izolat fonic, spre exemplu: vata minerala bazaltica.

Bariere aluminizata, impotriva vaporilor

Bariera aluminizata opreste umiditatea creata la exterior prin urma armonizarii frigului cu caldul si nu permit crearea si patrunderea umezelii si prin urmare nu se creaza procesul de condens. Vaporii si umezeala creata din cauza ”intalnirii” temperaturilor reci cu cele calde, cauzeaza o presiunea asupra constructiei mansardei care ar putea erupe. De aceea este foarte importanta bariera aluminizara pentru mansarda in special. Cu siguranta este necesara in momentul construrii si a unui case cu un etaj sau 2 insa mansarda fiind predispusa mult mai mult la astfel de inconveniente va fi amenajata cu tot ”tacamul”.

Atentie!

Aceste bariere trebuie montate in interiorul sistemului termoizolant si, trebuie sa fie bine inclestat si incadrat in celalate material pentru impiedicarea patrunderii condensului.

In concluzie, mansarda este un loc rafinat si elegant iar daca doriti un astfel de aer in propria locuinta, cu siguranta mansarda se va ridica la asteptarile fiecaruia.

Nu uitati ca mansarda este o constructie care necesita detalii prelucrate, asadar  alegeti cea mai buna echipa.

RO Financiar
Prezentare generală a confidențialității

Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.