27/09/2023

RO Financiar

Despre economie si nu numai!

Cum poti recunoaste rapid o casa modulara?

Casele modulare, cunoscute si sub denumirea de case prefabricate, sunt foarte diferite de constructiile traditionale, principalele aspecte care ies in evidenta fiind redate chiar de pretul si durata constructiei care sunt reduse semnificativ. Indiferent de dimensiune sau design, casa modulara poate fi usor de personalizat, astfel incat sa reprezinte un spatiu cat mai placut pentru proprietar. Multe persoane aleg sa isi construiasca locuinte de vacanta modulare atat datorita pretului scazut, cat si datorita rezistentei acestora la schimburile bruste de temperaturi.

Cine nu isi doreste sa aiba o casa de vacanta la munte, la care sa se retraga din cand in cand si in care sa petreaca momente de neuitat alaturi de familie sau prieteni? Acum acest vis poate deveni realitate, cu o investitie semnificativ redusa spre deosebire de construirea unei case traditionale. Cei care nu sunt inca suficient de convinsi cu privire la o astfel de idee, pot cauta informatii pe diverse forumuri, folosind urmatoarele cuvinte cheie: „case modulare pareri” sau pot solicita parerile expertilor.

6 aspecte avantajoase ale construirii caselor modulare

  1. Constructie rapida

Exista multe persoane care au nevoie de o constructie care sa se realizeze mult mai rapid decat cele conventionale. Din fericire, pentru cladirea unor case modulare sunt suficiente doar cateva saptamani. Partea si mai buna este ca locuinta poate avea un sistem de incalzire in pardoseala gata instalat.

  1. Constructia nu este conditionata de anotimp

Pentru ca structura locuintei se realizeaza de regula in fabrici specializate, constructorul nu este conditionat de vreme pentru inceperea si desfasurarea lucrarilor. Acestea pot fi efectuate si in mijlocul iernii, fara ca prefabricatele sa aiba de suferit.

  1. Personalizare facila

Inainte de inceperea constructiilor, este important ca viitorul proprietar al casei modulare sa se decida cu privire la design-ul locuintei si la aspectele de care isi doreste sa se tina cont. Partea buna este ca o astfel de casa este usor de personalizat, capatand la final un aspect organizat si modern, fara niciun efort suplimentar.

  1. Materiale eco-friendly

Spre deosebire de o locuinta traditionala, in cadrul careia se utilizeaza adesea materiale daunatoare pentru mediul inconjuratorul, in cazul caselor modulare lucrurile sunt mult mai optimiste. Materialele utilizate sunt eco-friendly, ceea ce inseamna ca nu contribuie la cresterea nivelului de poluare din lume.

  1. Siguranta ridicata

Multe persoane se intreaba daca o astfel de constructie ar putea fi suficient de sigura. Conform expertilor, casele modulare se dovedesc a fi foarte rezistente in fata cutremurelor, vantului puternic sau chiar a inundatiilor.

  1. Pot fi construite pe orice tipuri de teren

In comparatie cu locuintele traditionale, casele modulare pot fi construite fara nicio problema pe orice tip de teren, indiferent ca este in panta, inclinat, drept sau cu denivelari. Din acest motiv, se dovedesc a fi variante adecvate pentru zonele de munte, deal, padure etc.

Astfel, casele modulare nu numai ca sunt constructii care presupun initial o investitie minima, dar sunt si locuinte sigure, care ofera confortul dorit. Pe langa toate acestea, durata redusa de construire este unul dintre cele mai importante criterii de selectie pentru persoanele care au nevoie ca lucrarea sa fie finalizata intr-un timp scurt.