20/07/2024

RO Financiar

Despre economie si nu numai!

COMUNICAT DE PRESĂ

Dezbatere live cu ocazia Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorului: 

“Sustenabilitate și digitalizare. Beneficiile inteligenței artificiale și pericolul Deep Fake pentru consumator”

Pe 13 martie, cu două zile înainte de Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorului, vă invităm la o dezbatere despre consumul cu sens, cel care trece dincolo de avantajul financiar al cumpărătorului dar și despre adaptarea la lumea digitală în contextul publicității înșelătoare, generată cu ajutorul inteligenței artificiale. 

Aducem împreună reprezentanți ai instituțiilor publice și ai companiilor private pentru a dezbate subiecte de actualitate și pentru a orienta atenția consumatorilor către subiecte relevante. Alături de noi vor fi ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, dl. Bogdan Gruia – Ivan, președintele ANPC, dl. Horia Constantinescu și invitați din sectorul privat.

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării ne va spune cum putem să ne protejăm în mediul online și ne explică cum putem detecta la timp escrocheriile “deep fake”. De asemenea, deoarece pentru unii comercianți, sustenabilitatea este doar o tehnică de marketing, folosită pentru atragerea clienților, discutăm despre principiile 4R și despre provocările sistemului de garanție – returnare, cu președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, dl. Horia Constantinescu.

Ne-am propus să aflăm de la invitații noștri care sunt tendințele pieței, să ne punem la curent cu noutățile legislative și să vorbim despre acțiunile întreprinse pentru protecția consumatorilor din România.

Conferința, ajunsă la a treia ediție, este organizată de Asociația Sută la Sută Românesc și Tribuna Consumatorilor, în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor și își propune să întărească relația dintre consumatori și furnizorii de produse și servicii.  

 Vă așteptăm miercuri, 13 martie, la Casa Universitarilor, de pe Strada Dionisie Lupu, Nr. 46, începând cu ora 14. Gazda evenimentului va fi jurnalistul Dorin Chioțea.

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorului este marcată, anual, pe 15 martie, pentru a sensibiliza opinia publică cu privire la importanța cunoașterii drepturilor consumatorilor din lumea întreagă, fiind și un bun prilej pentru mobilizare în vederea protejării acestora. 

La dezbatere poate participa orice consumator care dorește să fie corect informat. Prezența dumneavoastră la eveniment, facilitează accesul publicului la informații esențiale și răspunsuri oferite de reprezentanții autorităților și ai marilor companii din România. 

Vă mulțumim pentru interes și pentru sprijinul oferit în diseminarea informațiilor!

_____________________________

Un proiect: Tribuna Consumatorilor – http://www.tribunaconsumatorilor.ro
Organizat de: Asociația Sută la Sută Românesc- http://www.sutalasuta.eu

Eveniment susținut de Romalimenta, cu sprijinul Mondelez InternationalEMAG, Catena, Altex.

Vă mulțumim și vă așteptăm!

RSVP: contact@tribunaconsumatorilor.ro

Telefon:  0799 995 883