19/07/2024

RO Financiar

Despre economie si nu numai!

Brazi de Craciun artificiali de lux – din ce materiale sunt fabricati?

V-ati decis ca anul acesta sa cumparati un brad artificial, dar ati observat ca exista mai multe variante din care puteti alege? Pentru ca vreti sa faceti cea mai buna alegere de prima data, deoarece un brad artificial calitativ va poate servi timp de foarte multi ani (chiar si pana la 20 de ani) este important sa va informati cat mai bine inainte de achizitie. In acest articol va aratam ce tipuri de brazi de Craciun exista in functie de materialul din care sunt fabricati si cum sa recunoasteti un brad de lux.

Tipuri de brazi de Craciun artificiali in functie de materialul din care sunt creati

De cele mai multe, ori veti gasi informatia conform careia un pom de Craciun artificial este fabricat din PE (polietilena), PP (polipropilena) sau PVC (clorura de polivinil), ceea ce pentru multi dintre noi este un jargon stiintific total. Cu toate acestea, este important sa cunoasteti ce reprezinta aceste detalii pentru a alege cel mai bun pom artificial de Craciun. PE, PP si PVC se refera atat la materialele din care sunt fabricati brazii artificiali, cat si la tehnicile folosite pentru a crea produsele. Au un impact important asupra aspectului realist al bradului, precum si asupra duritatii si rezistentei acelor.

– Brazi de Craciun din PVC (clorura de polivinil)

PVC este materialul din care erau fabricati majoritatea brazilor de Craciun pana de curand. Acele lor sunt create prin taiere de foi presate plate, inainte de a fi rasucite intre doua lungimi de sarma, pentru a imita ramurelele de brad.

– Brazi de Craciun din PP (polipropilena)

Acesti brazi sunt mai rari, au o prezenta destul de realista si vin des in amestec cu PVC sau cu PE. Acele lor subtiri sunt mai puternice decat PVC-ul, dar nu la fel de puternice si rezistente ca cele din PE.

– Brazi de Craciun din PE (polietilena)

PE a devenit recent o alternativa populara la constructia traditionala din PVC. Lucrul acesta a fost o urmare fireasca a dezvoltarii procesului tehnologic in acest domeniu. In prezent, brazii de Craciun artificiali din PE sunt cei mai frumosi, cei mai aspectuosi, cei mai realisti. Desigur, au si pretul mai mare, dar multe persoane considera ca investitia este una inteligenta avand in vedere rezistenta lor mai mare in timp si aspectul bogat, plin, foarte apropiat de bradul natural. Acele brazilor de lux din PE sunt 3D, tridimensionale, iar acest lucru contribuie la designul deosebit pe care il ofera.

– Brazi de Craciun artificiali din materiale mixate

In afara de brazii de Craciun fabricati din materialele enumerate mai sus, exista si optiuni mixte, din materiale amestecate, cum ar fi PVC si PE. La brazii de lux, cele doua materiale se amesteca subtil si dau pomului o nuanta placuta de doua tonuri de verde, ceea ce il face sa iasa in evidenta. De asemenea brazii din PE + PVC sunt mai accesibili decat brazii de lux din 100% PE.

Din ce materiale sunt fabricati brazii artificiali de lux?

Cei mai buni si mai scumpi brazi de lux sunt fabricati exclusiv din PE. Ei au acele tridimensionale, 3D si sunt cu adevarat spectaculosi. Crengutele lor sunt foarte realiste si doar daca te apropii foarte tare de ei poti sa-ti dai seama ca nu sunt naturali. Brazii de lux din PE sunt ultima tendinta in domeniu, insa pana acum se fabricau si brazi de lux din PE si PVC. Prin urmare, exista brazi artificiali premium care se produc dintr-un mix de PVC si PE. Acestia sunt net superiori celor fabricati din PVC, care tind sa aiba acele mai fragile si sa-si piarda frunzisul, lasand mizerie pe podea.

Cum recunoasteti un brad artificial de lux?

Brazii artificiali de lux sunt mai scumpi, sunt fabricati din PE sau PE si PVC, sunt bogati, au acele rezistente, ferme, elastice, deosebit de frumoase. Pentru brazi de Craciun artificiali de lux vizitati brazicraciun.net.