07/10/2024

RO Financiar

Despre economie si nu numai!

Ai auzit de renumitele parcuri cu panouri fotovoltaice? Iată cum poți avea unul al tău!

Astăzi, din ce în ce mai mult se vorbește despre așa-numitele parcuri cu panouri fotovoltaice în lumea antreprenoriatului. Ai în față o oportunitate de business fantastică, pe care nu trebuie să o ratezi, dacă vrei să fii printre primii care exploatează această șansă de a genera venituri substanțiale.

Poți să îți construiești propriul parc fotovoltaic sau poți să devii investitor. Ai multiple perspective de a obține venit pasiv consistent. Iată care sunt pașii esențiali pentru a construi un parc fotovoltaic, explicați de specialiști. Află mai multe despre parcuri cu panouri fotovoltaice de aici.

Planul de business

Penru început, se realizează o analiză, în care se ține cont de: tipul de teren, potențialul solar al acestuia și accesul la infrastructură, accesul la rețeaua electrică, dimensiunea și capacitatea parcului fotovoltaic și alte aspecte relevante. În această etapă premergătoare se proiectează bugetul inițial și se întocmește o listă a resurselor principale ce vor fi exploatate în acest business. Se apelează la consultanți în domeniu.

Autorizațiile necesare

Pasul următor este studiul legislației și analiza reglementărilor locale, regionale și naționale. Există legi speciale privind construcția și exploatarea parcurilor fotovoltaice în România. Adesea, se apelează la consultanți juridici și organizații care se ocupă explicit de obținerea avizelor, permiselor și aprobărilor necesare. Atenție: sunt necesare acorduri pentru construcție și conectare la rețea, dar nu numai.

Amplasamentul parcului

În această etapă se ia decizia amplasamentului pentru parcul fotovoltaic. Terenul ales trebuie să fie unul adecvat: să aibă potențial solar și un relief  corespunzător, dar și metode de acces la infrastructura de transport și la rețeaua de energie electrică. Se dispun măsuri pentru înlăturarea diverselor elemente ce pot produce umbrire, eliminând orice risc de îngreunare a producției de energie regenerabilă solară.

Proiectarea

Planul de proiectare trebuie să fie unul cât se poate de detaliat. Acesta conține poziția panourilor solare, configurația sistemului și a cablajelor, tipurile de echipamente și alte aspecte tehnice relevante. În această etapă se colaborează cu ingineri proiectanți, specializați în domeniul energiei regenerabile. Este important ca terenul pentru amplasarea parcului fotovoltaic să existe, pentru ca planul să fie unul personalizat.

Echipamentele

Odată ce există planul instalațiilor, se pot achiziționa echipamentele. Lista este cuprinzătoare: nu e nevoie doar de panourile solare în sine, ci și de cablaje, structuri de montaj, invertoare și alte echipamente specifice. Maximă atenție în ceea ce privește panourile solare: este absolut necesar ca ele să fie de cea mai bună calitate, pentru ca randamentul să fie la potențialul maxim. Se recomandă marca LONGi.

Execuția parcului

Următorul pas este construcția efectivă a parcului fotovoltaic, respectiv instalarea echipamentelor. În această etapă, este implicată echipa de construcție și instalații, ce realizează montajul panourilor solare și a celorlalte echipamente. Atenție la alegerea echipei de implementare: asigură-te că are experiență în domeniu și că ține cont de toate reglementările aflate în vigoare. Nu risca să lucrezi cu neprofesioniști.

W4energy.com te ajută să faci cea mai bună investiție parc fotovoltaic

Cu siguranță construcția de la A la Z a unui parc fotovoltaic nu este extrem de simplă, dar mai ai și alte opțiuni să te bucuri de această oportunitate economică. Poți să te asociezi cu alți parteneri și să faci cea mai bună investiție parc fotovoltaic și să obții consultanta parcuri fotovoltaice W4energy. Această companie este una cu o vastă experiență și îți oferă multiple oportunități de investiție.